martes, 4 de diciembre de 2018

ELS INVENTS 


EL INVENT DEL TELEFÓN 

Meucci va construir un telèfon per connectar la seva oficina  a la planta baixa de casa amb el seu dormitori ubicat al segon pis, a causa de que la seva dona estava immobilitzada pel reumatisme. No obstant això, Meucci no tenia dels diners suficients per patentar el seu invent, encara que sí va patentar altres invents que ell creia més rendibles, com un filtre econòmic per a la depuració de l'aigua i l'ús de la parafina en la fabricació de veles que fins a aquest moment es fabricaven amb greix d'animals, molt contaminants i brutes .








EL INVENT DEL ATOMOVIL 

Escriptor i inventor francès, va donar el gran pas, en construir un vehicle de vapor amb motor de dos cilindres verticals i 50 litres de desplaçament. La roda davantera resultava tractora i directriu alhora, treballant els dos cilindres directament sobre ella 1. En 1770 va construir un segon model, més gran que el primer, i que podia arrossegar 4,5 tones a una velocitat de 4 km / h. Amb aquesta versió es va produir el que podria considerar primer accident automobilístic de la història, en resultar impossible el correcte maneig del monumental vehicle, que va acabar xocant contra una paret que es va ensorrar fruit del contratemps. Cugnot encara va tenir temps de construir una tercera versió en 1771, que es conserva exposada en l'actualitat en el Museu Nacional de la Tècnica de París.




EL INVENT DEL RELLOTGE

Des del principi de la civilització, l'home ha experimentat la necessitat de mesurar el temps, per així regular els seus hàbits i quefers. Les primeres civilitzacions agrícoles van desenvolupar els primers calendaris, molt útils per a determinar els períodes de sembra i collita. No obstant això, aviat es va fer palesa la necessitat de comptar amb instruments més precisos que els calendaris, especialment en la navegació, ja que era necessari compensar d'alguna manera la falta d'exactitud d'aquests primitius mitjans. Això va motivar a savis de diversos pobles a idear mecanismes fiables per regular el temps.

El primer rellotge pròpiament tal va ser la Clepsidra o rellotge d'aigua, inventat pels antics egipcis, que consistia en un recipient ple d'aigua que es buidava a intervals regulars gràcies a un orifici practicat en la seva part inferior.




EL INVENT DEL PAPER


El primer que has de saber és que fins al seu descobriment, la fabricació de suports on poder escriure era molt elaborada i costosa. Però amb el naixement del paper tal com el coneixem actualment, la cosa va canviar substancialment.

El paper no és el suport d'escriptura més antic: el primer va ser el papir, inventat pels egipcis fa cinc mil anys. El va seguir el pergamí, obtingut a partir de la pell de xai, vedella o cabra.

Resultado de imagen de el invento del papel


EL INVENT DE LA BOMBILLA

La bombeta és un dels invents que va revolucionar la Història, però l'autoria de la seva invenció segueix sent controvertida.

El 21 d'octubre de 1879 Thomas Alva Edison va mostrar per primera vegada la llum elèctric amb una bombeta que va estar encesa durant 48 hores. En Cap d'Any d'aquest mateix any, Edison va presentar en el seu laboratori de Nova Jersey un circuit format per 40 bombetes incandescent, que ell mateix encenia i apagava per sorpresa de les més de 3.000 persones que es van congregar.


Resultado de imagen de el invento de la bombilla
















martes, 23 de octubre de 2018

          Hallowen i la Castanyada

Halloween, también conocido como Noche de Brujas, Noche de Muertos o Noche de Víspera de Difuntos, es una celebración moderna resultado del sincretismo originado por la cristianización de la fiesta del fin de verano .​​​​  Se celebra el 31 de octubre de 2018.


Halloween


La fiesta  de Halloween se ha convertido en una de las celebraciones más populares y difundidas del siglo XXI. Aunque la versión actual, la de los disfraces y el ‘trick or treat’, proviene de Estados Unidos y ha sido exportada al resto del mundo en los últimos años, el origen de esta fiesta es europeo y mucho más antiguo. 
La celebración que hoy conocemos como Halloween es una mezcla de la fiesta pagana de Samhain y la fiesta religiosa del Día de Todos los Santos.


LA COMIDA :

MANZANAS DE CARAMELO
Dado que Halloween coincide con la temporada de la cosecha de las manzanas cada año, las manzanas de caramelo (conocidas como manzanas acarameladas fuera de Norteamérica), y las manzanas dulces son comunes durante las fiestas.Las manzanas de caramelo se les daban comúnmente a los niños,.
 
TRUCO O TRATO :
Originalmente el truco o trato  era una leyenda popular de origen céltico según la cual no solo los espíritus de los difuntos eran libres de vagar por la Tierra la noche de Halloween, sino toda clase de espiritus de  los reinos espirituales.  Setrata de ir casa por casa pidiendo truco o trato en canvio ellos te dan dulces caramelos etc ...


DISFRAZES :
La noche de Halloween es una buena ocasión para que los niños se vistan de miedo para asustar o impresionar a sus amiguitos y familiares. 
Niñas disfrazadas Halloween
Y cuánto más horripilante y tenebroso sea el disfraz que elijan para la noche de Halloween, mejor, por así saldrán de sus casas y, como manda la tradición, saldrán a pedir dulces por el vecindario y asustarlo a la vez.